Fotografii.

Christine McQueen ar putea fi descrisă ca o adolescentă simplă, care pune preţ pe lucrurile simple. Cel mai de preţ bun al ei, de altfel foarte simplu, a fost un aparat de fotografiat, pe care l-a primit cu şase ani în urmă. Deşi părinţii ei, Michelle şi George, credeau că hobby-ul ei legat de fotografie va dispărea curând, asta nu s-a întâmplat, ba mai mult, odată cu trecerea timpului, fotografia pentru Christine devenise mai mult o obsesie. Şi mai interesant este faptul că adolescenta nu a renunţat la aparatul ei vechi, deşi George şi Michelle îi cumpăraseră un aparat digital performant, în urmă cu trei ani.

Christine adoră să admire fotografiile din albumul unde are toate pozele făcute cu aparatul ei vechi, gândindu-se la câte filme, pe care ea însăşi le ducea la developat, a reuşit să consume. Aproape toate pozele o fac să zâmbească pe Christine, privind fie feţele zâmbitoare către obiectiv… feţele surprinse de aparatul şi viteza cu care poza era gata, feţele care reuşeau să îşi exprime mâhnia unei poze într-un moment nepotrivit, ori peisaje pe care ea le considera demne de prins în cadru. Toate fotografiile aveau locul lor în album. Cele mai vechi dintre ele sunt la sfârşitul albumului, iar cele mai recente, implicit mai bine realizate, pot fi găsite in primele file de album.

Christine trecea repede printre poze, dar una singură îi capta în mod deosebit atenţia. Îşi aminteşte momentul imortalizat acum cinci ani de parcă ar fi fost ieri…

Sper că bunicul şi bunica nu se vor supăra că îi fotografiez. Pozele spontane devin specialitatea mea, tati! Mă întorc imediat.

Christine urca scările casei bunicilor, ţinând aparatul aproape de ochi. Addie şi Victor trebuiau să fie în camera lor, pentru somnul de prânz. Tip-til se furişează, deschide încet uşa, apăsând instantaneu pe butonul ”magic”, după cum îl numea ea. Fotograful amator era foarte sigură că avea să îi iasă o operă de artă exprimată prin acea fotografie, iar bănuielile ei s-au confirmat, într-un mod nu foarte plăcut, pistolul din mâna bunicii ei îndreptându-se, de la 25 de centimetri de capul lui Victor, la 2 metri către uşă.

Oh, Christine, ce cauţi aici… cu un aparat de fotografiat?! Ce faci cu el, scumpo? Spre binele tău, îl vreau. Acum.

Însă Christine a luat-o la goană pe scări. Dovada care o incrimina pe Addison a ajuns până la urmă în mâinile ei, sau mai bine spus, doar una din dovezi. Pentru că, la fel ca orice tânăr de vârsta ei, Christine adoră riscul. Aşa că a făcut o copie, a ceea ce numeşte şi crede şi în ziua de azi, că este ”cea mai mare enigmă a vieţii ei”. Tânăra nu a pus întrebări bunicii despre ceea ce se întâmpla de fapt acolo, după ce a primit un răspuns mai copilăresc decât Christine însăşi.

Ne jucam de-a poliţiştii şi de-a hoţii, dragă, nu ai niciun motiv să te îngrijorezi. Ăsta trebuie însă să rămână micul nostru secret, altfel buni ar putea ajunge într-un loc pe care sincer, nu ar vrea să îl vadă vreodată.

Nimeni nu a mai văzut poza. Nimeni, până când albumul a fost găsit de Michelle, mama lui Christine, când aceasta din urmă se întorcea de la şcoală.

Mamă, cum ai găsit albumul?

Michelle răspunse clar:

Nu ştiam că albumul ăsta este un secret de stat, mai ales din moment ce era sub perna ta. Şi ştii, Christine, deşi aveam ideea că ştiu absolut toate pozele din albumul tău, se pare că m-am înşelat.

Christine înghite in sec, aşteptând inevitabilul. Michelle scoate poza pe care nimeni nu trebuia să o mai vadă. Poza în care Addison încerca să îl împuşte pe Victor, cu 5 ani în urmă.

Ai vreo explicaţie, sau măcar habar, despre ce se întâmpla acolo, Christine McQueen? Şi cum de ai ţinut asta ascuns de noi, timp de 5 ani de zile?

Se spune că o fotografie face mai mult decât o mie de cuvinte. Însă, unii dintre noi ar prefera în mod cert ca fotografiile să rămână mute, în faţa trecutului, şi a cuvintelor care mint. Pentru că, indiferent de cât de veche este o fotografie, ea nu va îmbătrâni vreodată.

Reclame

2 răspunsuri to “Fotografii.”

 1. Buna!
  Mi-am schimbat domeniu din http://thepaulyk.toateblogurile.ro in http://www.paulyk.ro/
  As dori daca se poate sa ma schimbi in Blogroll si acel blog sa il stergi!
  Nume: Paulyk Blog
  Link: http://www.paulyk.ro/
  Eu te-am trecut, astept sa o faci si tu!

  Merci,
  Paulyk

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: