Review: Shakira – She Wolf

Ca tot n-am ce face, si asta-i albumul pe care-l am deschis momentan.
Unul dintre cele mai asteptate albume pop ale anului s-a dovedit a fi un album pop, cu ”electro” in fata. Shakira declara ca doreste sa experimenteze si scena muzicii electronice, columbianca trecand asadar peste stilul ei latin pop-rock, spre ceva mai comercial, actual.
Dupa succesul ultimului album, ”Fijación Oral”/”Oral fixation”, Shakira este oarecum obligata sa repete succesul celor 2 albume.
Avem asadar ”She wolf”, un album cu 12 piese, 9 in engleza si 3 in spaniola. Si o Shakira ceva mai precauta, din moment ce nu a lansat un album in engleza, si un album in spaniola.
”She wolf” debuteaza cu… ”She wolf”! Primul single al albumului reda clar directia urmata de columbianca. Clipul si versurile sunt de duzina, beatul nu este nici macar catchy, genul acela de piesa care te enerveaza, iar vocea Shakirei mai mult nu este decat este. Bad.
Urmeaza ”Did it again”, categoric mai dansanta si logica decat predecesoarea sa. Refrenul simpatic, parca si performantele vocale ale Shakirei se mai imbunatatesc, beatul e simpatic, piesa a fost o alegere buna ca single. Merge.
Pe ”Long time” regasim Shakira aceea cu influente orientale, hilare din pacate pe piesa asta. Melodia ar fi ceva… de revenire a Shakirei, versurile cel putin asta exprima. O melodie care merita un skip rapid, 2:56 e deja prea mult.
”Why wait” are ceva influente orientale mai accentuate decat ”Long time”. Si melodia e ceva mai desteapta, ritmul e simpatic, ”Why wait for later, I’m not a waiter”.
”Good stuff” ramane undeva in Orient. Deja 3 piese consecutiv aflate in Orient s-ar putea sa fie prea mult. Refrenul = flawless. Punct de rezistenta al albumului pana acum. Foarte fain. Pacat ca pana la refren, trebuie sa trecem prin strofe. Mare pacat.
”Men in this town” e perfecta pentru o petrecere reusita. Versurile sunt reusite, ciudat pentru albumul asta, refrenul e genial. ”Where are all the men in this town, and what’s a girl supposed to do?”. Si parca si vocea Shakirei prinde viata odata cu melodia.
”Gypsy” porneste cu o chitara, si cu vocea Shakirei neajustata de un ”ceva” care-o face sa sune mai altfel. ”Gypsy” este asadar o reminescenta a Shakirei de alta data. ”Cause I’m a gypsy’ canta Shakira. Ce solist roman ar canta chestia asta atat de mandru? :))
”Spy”, duet cu Wyclef Jean. Cu omul asta Shakira a inregistrat si mega-ultra-super hitul ”Hips don’t lie”. Nu cred ca piesa asta o sa aiba nici pe departe acelasi succes, cum de altfel nicio alta piesa de pe album nu va reusi. Melodia e un amestec de orice. Nu stiu ce sa spun, doar ca versul ”There’s a spy by my window” cantat de Shakira se aude foarte fain.
”Mon amour”, piesa oricarei fete razbunatoare. Un ”Don’t bother” (tot piesa a Shakirei), ceva mai dulce, mai amuzant, mai destept. Reminescente din Shakira veche. Refren cu chitara faina. Clar, nu merge pe tiparul albumului, ceea ce ma face sa cred ca mai e o speranta ca Shakira sa scoata piese ”de-ale ei” pe un viitor nou album, pe care deja il astept. Dar piesa asta, piesa asta trebuie ascultata!
Urmatoarele 3 piese, ”Lo hecho esta hecho”, ”Años luz” si ”Loba” sunt ”Did it again”, ”Why wait” si ”She wolf”, in spaniola. Asadar, nu voi mai scrie despre ele, deoarece as scrie aceleasi lucruri ca la variantele in engleza. Nici de notat nu le mai notez.

Asadar, punctele mele se distribuie altfel:

She Wolf – 3/5
Did it again – 4/5
Long time – 2/5
Why wait – 3/5
Good stuff – 3/5
Men in this town – 5/5
Gypsy – 4/5
Spy – 4/5
Mon amour – 5/5

Rating: 3,6(6)7. Atat. Clar, nu merita 4 stele. Nu rotunjesc.
Highlights: Men in this town, Gypsy, Mon amour. De evitat: She wolf (pentru ce-a fost odata Shakira) si Long time. Cah, cah!

Reclame

Un răspuns to “Review: Shakira – She Wolf”

  1. […] anul trecut Shakira făcea un pas către dance-pop, prin albumul ”She Wolf” (click pentru recenzie. ), în 2010 Shakira revine cumva la origini, prin cel de-al şaptelea album de studio, ”Sale […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: