Bijoux Saga. Volumul 1.

Mai multi m-ati tot vazut scriind despre firma de exercitiu si despre proiectul asta. Totusi, mai intai, vreau sa lamuresc audienta ”ce dracu e si aia firma de exercitiu”.

FIRMA DE EXERCIŢIU / ÎNTREPRINDEREA SIMULATĂ- reprezintă o metodă interactivă de învăţare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o concepţie modernă de integrare şi aplicare interdisciplinară a cunoştinţelor, o abordare a procesului de predare-învăţare care asigură condiţii pentru  probarea  şi  aprofundarea practică a competenţelor dobândite de elevi/ studenţi în pregătirea profesională.

Misiune indeplinita, sper.

Si iata-ne la 17 septembrie 2009, minunatii elevi ai Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”, de pe Rudului la numarul 24, afland uimiti si plini de surprindere de rezultatele obtinute de colegiu in cadrul targurilor la care s-a participat pana acum cu aceste minunate firme pe care suntem obligati sa le infiintam. Pac, pac, randul de la geam pe care stateam la vremea aia incepe sa proceseze informatia. 8 fete vesele se gandesc imediat. Firma de cosmetice si parfumuri. Zis si facut. Ne alegem si un nume, ”Infinity”.

Pana prin noiembrie am facut documentatia la firma, pe numele ales. Cand, pac pac, trebuie ales alt nume. Reia documentatia, pe numele Bijoux, adaugam deci la domeniul de activitate si bijuteriile; astfel ne ocupam si in zilele noastre de comertul cu cosmetice, parfumuri si bijuterii.

In firma asta din pacate trebuiesc bani din buzunaru’ componentilor. Componenti care indeplinesc functii in firma, majoritatea de directori. Nu ma bag acum sa vorbesc despre neimplicarea majoritatii firmei, in fine. Cert e ca s-a cheltuit ceva cu firma. Liceul nu sponsorizeaza activitatea asta cu absolut niciun RON. Dar trofeele raman expuse la Sala 12. Cine e de vina?

Mareata mea clasa a format 3 firme. O firma de transporturi, SafeTrans, in care somnul este cuvantul de ordine. Au inceput sa miste si ei cate ceva, nu stiu ce-au facut saptamana asta, cert e ca invoca lipsa banilor, si serios acum, este un motiv foarte plauzibil; profii stramba din nas cand aud ca ”nu facem ca n-avem bani”, deoarece stiu si ei ca este adevarat. O alta firma este Lotus. Ei se ocupa cu *insert activity name*, biotehnologie in Delta Dunarii, si au si o pensiune, ”Cotoiul Pisicii”. La ei am simtit de la inceput implicarea si devotamentul, la macar 7 dintre ei. Dorinta si ambitia de a face ceva in proiectul asta. A 3-a firma, Bijoux, mai sus-amintita, din care si subsemnatul Gabeeeh face parte (Director de Resurse Umane). 😀 La noi nu e vorba de implicare si devotament, sunt si astea, doar ca la scara ceva mai mica.

Iata-ne acum in octombrie, afland de targul international al firmelor de exercitiu de la Bratislava, Slovacia. Pac, entuziasm. Ne inscriem si noi, se inscriu si Lotusii mei (ce-mi place sa le spun asa). 😀 E vorba de vreo 25o de Euro, o nimica toata la ce sponsorizare colosala de vreo 1000-1200 de € avem!! Pac, incepem pregatirile, cataloage la firma, pliante, prezentare PowerPoint. Plecarea programata prin decembrie, mai exact prin 3 decembrie seara. Pana la urma din sponsorizarea de 1000-1200 s-a taiat un 0. Astfel eu cel putin am avut parte de o excursie low-budget, dar iata-ma supravietuind pana la urma. Banii astia. Important este ca avem speranta recuperarii sponsorizarii colosale, implicit a banilor de transport. Asta ar fi bine.

Pentru targ ne-am inscris 4. Eu, Alexa (Directorul General), Ana si Sandra. Alexa se retrage. Ramanem 3. Era mai bine daca eram 4 pana la urma, motive obiective ce tin de performanta. Ramanem 3.

Se apropie data plecarii, emotii chestii. Am trecut prin ele de atatea ori incat am dobandit imunitate. Am facut rost de materiale, care arata chiar fain. Suntem cat de cat optimisti.

Bagaje pe 3 pac-pac, la 17:45 avem programata plecarea, ajung la 17:30. Majoritatea erau ajunsi dinainte. Pe langa fetele cunoscute din firma concurenta Lotus :]]]] si Bijoux-urile mele, vad si fetele de la Magic-Design-fata-esti-broccoli-la-cap?!. Ele sunt la alta clasa, se ocupa cu organizarea activitatilor festive, restaurante, nunti etc. Foarte de treaba fetele. 😀

La 18:10 soseste microbuzul. Plecam spre targ?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: